INKLYUZIV TALIMNING TIBBIY-PEDAGOGIK-IJTIMOIY MODELI - Qodirova Nigina G’ayrat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda inklyuziv ta’lim global ta’lim tizimlarining ajralmas qismiga aylanib bormoqda. U nafaqat nogironligi yoki maxsus ehtiyojlari bo‘lgan bolalarni ta’lim tizimiga qamrab olishni, balki jamiyatda tenglik va adolatni ta’minlashga ham qaratilgan. Inklyuziv ta’limning dolzartligi turli ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy sharoitlarda o‘z ahamiyatini oshirib bormoqda, chunki dunyo bo‘ylab ta’lim tizimlarini rivojlantirishda muhim omil sifatida qaralmoqda. Quyida inklyuziv ta’limning bugungi kundagi dolzartligi haqida ba’zi asosiy jihatlar ko‘rib chiqiladi: