YORDAMGA MUHTOJ BO’LGAN BOLALARNI TA’LIM TIZIMIGA JALB ETISHDA OTA- ONALAR,OILA VA JAMOATCHILIK BILAN ISHLASH - Shadibayeva Maftuna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yordamga muhtoj bolalarni ta’lim tizimiga jalb etish jarayonida ota-onalar, oila va jamoatchilikning o‘rni tahlil qilinadi. Bolalarning ta’lim olish huquqini ta’minlash uchun oilaviy va jamiyatning qo‘llab-quvvatlashi qanday ahamiyat kasb etishi muhokama qilinadi. Shu bilan birga, bu borada amalga oshirilishi lozim bo‘lgan chora-tadbirlar va xalqaro tajriba tahlil qilinadi.