TAXALLUSLAR VA ULARNING BADDIY ASARNING STILISTIK OBYASIDAGI O‘RNI. - Avezova Dilovar Salimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya; Ushbu mavzuni tanlash rus adabiyotida ismlarni gapirishga bo’lgan katta qiziqish bilan bog’liq. Agar biz barcha qahramonlar muallifning tasavvurida yaratilgan badiiy asar haqida gapiradigan bo’lsak, unda muallif o’z qahramonlaridan biriga u yoki bu fantastika qahramonini tanlashda etarli darajada erkinlikka ega ekanligi ayon bo’ladi. Ammo fantastikadagi xayoliy o’zboshimchalik - bu boshqa nom emas, balki aniq tanlash uchun ongli yoki intuitiv ravishda taxmin qilingan ehtiyoj - o’quvchining uni idrok etishi bugungi kunda qiziqarli va dolzarb muammodir.