INTELLEKTUAL MULK HUQUQI: TOVAR BELGILARINING HUQUQIY MUHOFAZASI - Ismoilov Mavlonbek Matyoqubovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada intellektual mulk huquqi tizimida tovar belgilarining ahamiyati va ularning huquqiy muhofazasi masalalari tahlil qilinadi. Tovar belgilarining biznes va iqtisodiyotdagi roli, ularni himoya qilish usullari, xalqaro va milliy huquqiy normalar asosida berilgan huquqiy kafolatlar hamda muhofaza jarayonida uchraydigan asosiy muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekiston qonunchiligida tovar belgilarining huquqiy muhofazasiga oid asosiy normalar ham tahlil qilinadi.