ABDULLA QODIRIYNING O‘ZBEK ROMANCHILIGIDAGI O‘RNI - Mardonova Mashhura Murtoza qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining buyuk namoyandalaridan biri bo‘lgan Abdulla Qodiriyning o‘zbek romanchiligidagi o‘rni va xizmatlari tahlil etiladi. Muallifning “O‘tkan kunlar” va “Mehrobdan chayon” romanlari o‘zbek adabiyotida yangi sahifa ochganligi, ularning milliy o‘zlikni anglash va adabiy tafakkurning rivojlanishiga qo‘shgan hissasi yoritiladi. Shuningdek, maqolada Qodiriyning asarlari o‘z davrining ijtimoiy-siyosiy hayoti bilan bog‘liq holda tahlil qilinib, uning uslubi va adabiy merosi xususida fikr yuritiladi.