ABDULLA QODIRIY - JADIDCHILIK HARAKATINING ASOSCHISI - Mardonova Mashhura Murtoza qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Abdulla Qodiriyning jadidchilik harakatidagi o‘rni, uning asosiy maqsad va g‘oyalari, shuningdek, bu harakatning o‘zbek jamiyatiga ta’siri yoritiladi. Muallifning asarlari va publitsistik faoliyati orqali xalqni ma’rifatli qilishga intilgani tahlil qilinadi.