QARAG’AYTOIFA BO’LIMINING VAKILLARINING KO’PAYISHI, TARQALISHI VA AHAMIYATI. - Turdaliyeva Zarnigor (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Qarag’aytoifa o’simliklarning biologik xususiyatlari , ko’payishi mexanizmlari, geografik tarqalishi va ularning ekologik , iqtisodiy hamda madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Qarag’aytoifa vakillari dastlab ochiq urug’li o’simliklar orasida evolyutsion jarayonda muhim o’rin tutganligi, ularning urug’ va changlanish mexanizmlari orqali ko’payishi, moslashuvchanlik xususiyatlari o’rganiladi.