TASNIFLASH MASALASI UCHUN KO’P VAZNLI BOG’LANGAN TO’G’RI TARQALUVCHI NEYRON TO‘RI MODELI - Tayrov Allayar Baxtiyarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Zamonaviy texnologiyalar rivojlanishi bilan sun’iy intellekt va chuqur o’rganish tizimlaridan keng foydalanilmoqda. Tasvirlarni tasniflash va obyektlarni aniqlash masalalari sun’iy intellekt sohasining eng muhim yo’nalishlaridan biri hisoblanadi. Ushbu tadqiqot ko’p kanalli konvolyutsion neyron tarmog’i (MCNN) asosida tasvirlarni tasniflash modelini o’rganishga qaratilgan bo’lib, uning boshqa mashhur modellar bilan taqqoslaganda samaradorligi tahlil qilinadi.