DAVLAT MOLIYAVIY SIYOSATI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA NATJAGA YO’NALTIRILGAN BYUDJETLASHTIRISHDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Yo’ldoshev Sherzod Shuxrat o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Davlat moliyaviy siyosati, mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Bu siyosat, davlatning moliyaviy resurslarini qanday taqsimlashini, ularni qanday boshqarishini va iqtisodiy rivojlanish maqsadlariga erishish uchun qanday strategiyalarni qo‘llashini belgilaydi. Natijaga yo‘naltirilgan byudjetlashtirish esa, davlat moliyaviy siyosatini amalga oshirishda samaradorlikni oshirish uchun muhim vosita sifatida ko‘riladi. Ushbu maqolada, davlat moliyaviy siyosati samaradorligini oshirishda natijaga yo‘naltirilgan byudjetlashtirishdan foydalanish istiqbollari va uning ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan.