DASTURLI-MAQSADLI BYUDJETLASHTIRISHGA O‘TISHNING METODOLOGIK ASOSLARI - Yo’ldoshev Sherzod Shuxrat o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Dasturli-maqsadli byudjetlashtirish, davlat moliyaviy resurslarini samarali va maqsadli ravishda taqsimlash va boshqarish uchun mo‘ljallangan yondashuvdir. Ushbu metodologiya, davlat organlari va boshqa tashkilotlar tomonidan resurslarni rejalashtirish, ijro etish va nazorat qilish jarayonlarini yaxshilashga qaratilgan. Dasturli-maqsadli byudjetlashtirishning asosiy maqsadi, davlat xarajatlarining samaradorligini oshirish va jamoatchilik ehtiyojlariga muvofiq ravishda xizmatlarni taqdim etishdir. Ushbu metodologiyaning asosiy tamoyillari, dasturli- maqsadli byudjetlashtirishga o‘tish jarayonida e’tiborga olinishi zarur bo‘lgan bir qator muhim jihatlari haqida ma’lumotlar berilgan.