GENDER TENGLIK MUAMMOLARINING PSIXOLOGIYADA OʻRGANILISHI - Xolikulova Bozargul Bekmuradovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Maqolada gender tenglikning ijtimoiy-falsafiy, huquqiy va antropologik jihatlari tahlil qilinib, ijtimoiy munosabatlar, huquqiy-mehnat munosabatlari va jinsiy- fiziologik jihatlarda gender tenglikning qo‘llanishiga doir mulohazalar keltirilgan. Ayollarning huquqlarini himoyalash, ayniqsa gender tenglikka amal qilish jamimyat taraqqiyotining muhim asosi ekani o‘rganilgan.