TO’LA VA TO’LA BO’LMAGAN TASVIRLAR VA ULARNI STEREOMETRIYANI O’RGANISHGA TADBIQI. - Zaxiriddinova Shahlo Zaxiriddin qizi; Abdimurodova Iqbol Muzaffar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Toʻla va to’la bo’lmagan tasvirlarning stereometriya sohasidagi o’rni va ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Tasvirning to’liqligi, uning geometrik shaklini, hajmini va fazoviy xususiyatlarini qanday aks ettirishi, shuningdek, to’la bo’lmagan tasvirlar orqali stereometrik tushunchalarni qanday o’rganish mumkinligi ko’rib chiqiladi. Birinchi navbatda, to’la tasvirlar — ularning aniq geometrik xususiyatlari, fazoviy ob’ektlar bilan bog‘liq ko‘rinishlari va real hayotdagi tatbiqlari yoritiladi. Shuningdek, bu turdagi tasvirlarning matematik modellarini yaratishda qanday qo’llanilishi va ularning o’qitish jarayonidagi roliga alohida e’tibor qaratiladi.Keyinchalik, to’la bo’lmagan tasvirlarga o’tib, bu turdagi vizual materiallarning stereometriya darslarida qanday foydalanilishi mumkinligi haqida fikr yuritiladi.