EYLER VA FERMA TEOREMASIGA DOIR MISOL VA MASALALAR YECHISH - Zaxriddinova Shahlo Zaxriddin qizi; Ziyodullayeva Musharraf Rustam qizi; Abdimurodova Iqboloy Muzaffar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Eyler va Fermat teoremalari haqida qisqacha tushuncha berilgan. Eylerning shaharlar teoremasi (yoki Eyler yurishi teoremasi) graf nazariyasida har bir tugun juft sonli darajaga ega bo’lsa, unda bu grafda har bir nuqtadan o’tadigan yo’l mavjudligini ta’kidlaydi. Fermatning Katta Teoremasi esa, 2 dan katta butun sonlar uchun tenglamasining hech qanday butun sonli yechimi yo’qligini isbotlaydi. Maqolada bu teoremalarning matematik tafsilotlari, ular o’rtasidagi farqlar, hamda misollar va masalalar yordamida ularning amaliy ahamiyati ko’rsatilgan. Eyler va Fermat teoremalari matematikaning turli sohalariga ta’sir ko’rsatgan va bugungi kunda ham o’rganilmoqda.