MURABAHA: ISLOM MOLIYASINING ENG OMMOBOP MAHSULOTI - Matniyazov Omonboy Quryazovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Murabaha – bu Islom moliyasining eng keng tarqalgan moliyaviy mahsuloti bo‘lib, islom moliyasi instituti tomonidan tovar yoki aktivni xaridor nomidan sotib olib, tannarx ustiga ustama narx bilan xaridorga sotishdir. Ushbu maqolada Murabaha shartnomasining mohiyati, uning Shariat talablariga muvofiqligi, hisob yuritish jarayoni haqida ko’rsatib beriladi.