SHAXSNI KASBGA MOYILLIGINI SUN’IY INTELLEKT (NLP, KNN, RANDOM FOREST, LOGISTIK REGRESSIYA) USULLARI ORQALI TAHLIL QILISH - Normuhammedov Qobilbek Oybek o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada shaxslarning kasbga moyilligini aniqlashda sun’iy intellekt (AI) texnologiyalaridan foydalanishning dolzarbligi va samaradorligi o’rganiladi. Empirik tadqiqot natijalariga asoslanib, NLP (Natural Language Processing), KNN (K-Nearest Neighbors) va Random Forest algoritmlarining samaradorligi baholanadi. O’tkazilgan eksperimentlar natijasida AI usullarining shaxs psixologiyasi va kasbga oid malumotlarni tahlil qilishdagi ahamiyati ko’rsatiladi. Maqola ilmiy adabiyotlar, amaliy tadqiqotlar va natijalar tahlili asosida tuzilgan.