MOLIYAVIY HISOBOTLARNI TAHLIL QILISH VA TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Bozorboyev Mirjalol Gulmirza oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Moliyaviy hisobotlar har bir tashkilotning iqtisodiy faoliyatini aks ettiruvchi muhim hujjatlardir. Ular tashkilotning moliyaviy holatini, daromad va xarajatlarini, aktiv va passivlarini ko‘rsatadi. Moliyaviy hisobotlarni tahlil qilish jarayoni esa tashkilotning moliyaviy holatini chuqurroq tushunish va rivojlanish istiqbollarini aniqlashda muhim rol o‘ynaydi. Biroq, bu jarayon ko‘plab muammolar va takomillashtirish zaruratlarini keltirib chiqaradi. Ushbu maqolada moliyaviy hisobotlarni tahlil qilish jarayonini takomillashtirish masalalari haqida ma’lumotlar berilgan.