NOGIRONLIGI BO‘LGAN SHAXSLARNING JAMIYATGA INTEGRATSIYASIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI - Yo'lchiyev Davron Rustamjon o'g'li; Dadamirzayeva Ibodat Ulug'bek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Nogironligi bo‘lgan shaxslar, jamiyatning muhim bir qismi bo‘lib, ularning ijtimoiy hayotda faol ishtirok etishi, o‘z huquqlarini amalga oshirishi va o‘zlarini erkin his qilishi uchun muhim shart-sharoitlar yaratilishi zarur. Psixologik xizmatlar, nogironligi bo‘lgan shaxslarning jamiyatga integratsiyasida muhim rol o‘ynaydi. Ular, nafaqat shaxsiy rivojlanish va o‘z-o‘zini anglashda, balki jamiyat bilan muloqot qilishda ham yordam beradi. Ushbu maqolada, nogironligi bo‘lgan shaxslarning jamiyatga integratsiyasida psixologik xizmatlarning ahamiyati, ularning ta’sirchanligi va amaliyotlari haqida ma’lumotlar berilgan.