INGLIZ XALQ TABOBATIDA ISHLATILADIGAN FITONIMLAR - Matkarimova Gulira'no Abdullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ingliz xalq tabobatida qo‘llanilgan fitonimlar – dorivor o‘simliklar va ularning tibbiy maqsadlarda qo‘llanish tarixi, zamonaviy tadqiqotlar bilan bog‘liqligi, nomlanishi va kelib chiqishiga oid etimologik tahlillar yoritilgan. O‘simliklarning xalq tabobatidagi o‘rni, shuningdek, Buyuk Britaniyada fitoterapiyaga oid qadimgi yozma manbalar tahlil qilinadi. Fitonimlarning etimologiyasi, ularning xalq orasidagi qo‘llanilishi va farmakologik jihatlari madaniyatlararo tilshunoslik nuqtayi nazaridan o‘rganilgan.