MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING ILK YOSHDAN SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRILISHNING AHAMIYATI. - Soatova Firuza Alisher qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ilk yoshdan savodxonlik ko‘nikmalarini shakllantirishning ahamiyati, uning psixologik-pedagogik asoslari, zamonaviy yondashuvlar va innovatsion metodlar asosida amalga oshirilishi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, bolalarning keyingi bosqichlardagi ta’limga tayyorligi uchun dastlabki savodxonlik ko‘nikmalarining o‘rni yoritiladi.