KO’P TILLI BO’LISHNING AVFZALLIKLARI VA MIYAGA TA’SIRI - Sultonova Durdona Ilhomjon qizi; Samatova Shoxista Ibrohim qizi; Mahmudova Sevinchbonu Alisher qizi; Xalimova E‘zoza Odilbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ko’p tillilik zamonaviy dunyoda keng tarqalgan hodisa bo’lib, insonlarning kognitiv qobiliyatlariga ijobiy ta’sir ko’rsatadi. Ushbu maqolada ko’p tilli bo’lishning afzalliklari va miyaning tuzilishi hamda funksiyalariga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko’rsatadiki, ko’p tillilik diqqat, vazifalarni almashtirish qobiliyati va kognitiv zahiralarni oshiradi, shuningdek, demans kabi kasalliklarning kechikishiga yordam beradi.