QOʼCHQOR TOʼYCHIYEV AHMEDOVICH - Axmedova Muslimaxon Ulugʼbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qoʻchqor Toʻychiyev Ahmedovichning hayoti va faoliyati oʻrganiladi. U Oʻzbekiston tarixidagi ilk urush qahramonlaridan biri boʻlib, urushdagi jasorati va tinchlikdagi mehnati bilan xalqimizning eʼtirofiga sazovor boʻlgan shaxsdir. Maqolada uning hayoti, jangovar faoliyati, urushdan keyingi ishlari va adabiyotdagi oʻrni tahlil qilinadi.