ATMOSFERA HAVOSINING QO’YILADIGAN GIGIYENIK TALABLAR VA IFLOSLANISHINING OLDINI OLISH GIGIYENIK CHORA TADBIRLARI. - Nurov Sarboz Azim o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Insoniyat, qolaversa barcha jonivorlar uchun zarur bo’lgan atmosfera havosini asosan ikki manba ifloslantiradi: birinchisi tabiiy omillar bo’lsa, ikkinchisi inson faoliyatining mahsuli hisoblanuvchi antropogen manbalardir. Atmosfera havosini ifloslantiruvchi tabiiy omillarga vulqonlarning otilib chiqishi, tog’ jinslarining yemirilib, shamol yordamida atrofga tarqalishi, o’rmonlarga o’t ketib, undan paydo bo’ladigan zararli omillarning atrof-muhitga yoyilishi kabi tabiiy omillarni misol qilib ko’rsatish mumkin.