TA’LIMDA INDIVIDUAL YONDASHUV PRINSIPI VA UNING SAMARADORLIGI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ta’lim jarayonida individual yondashuv prinsipi o‘quvchilarning shaxsiy xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’lim berishning muhim usuli hisoblanadi. Bu maqolada individual yondashuv texnologiyasining mazmuni, uning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. O‘quvchilarning potensial imkoniyatlarini rivojlantirish, ularning bilim olish jarayonidagi motivatsiyasini oshirish va shaxsiy qobiliyatlarini to‘liq ifodalash imkoniyatlarini ta’minlash uchun individual yondashuvning roli chuqur o‘rganiladi. Maqola nazariy va amaliy jihatdan boy fikrlarni o‘z ichiga olgan bo‘lib, zamonaviy ta’lim tizimida individual yondashuvni qo‘llash yo‘llari ko‘rsatilgan.