INKLUZIV TA’LIMDA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR VA METODLAR - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Inkluziv ta’lim zamonaviy ta’lim tizimining eng muhim yo’nalishlaridan biri bo’lib, u har qanday imkoniyatga ega bo’lgan yoki maxsus ehtiyojga ega o’quvchilarga moslashgan ta’lim jarayonini anglatadi. Ushbu maqolada inkluziv ta’limning asosiy tamoyillari, pedagogik yondashuvlar va amaliyotda qo’llaniladigan metodlar tahlil qilinadi. Ishda ta’lim jarayonida o’quvchilarning individual xususiyatlariga qarab differentsial yondashuvni ahamiyati alohida ta’kidlanadi. Kalit so’zlar: inkluziv ta’lim, pedagogik yondashuv, ta’lim metodlari, differentsial yondashuv, individual yondashuv.