YUQORI TARTIBLI HOSILALAR VA ULARNING TATBIQLARI - G’aniyeva Malika Murodjon qizi; Mamajonova Maftuna Noyibjon qizi; Yunusova Aziza Mirzajon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada yuqori tartibli hosilaning asosiy tushunchalari va ularning matematik tahlildagi o‘rni yoritilgan. Yuqori tartibli hosilalar funksiyaning yanada chuqurroq xossalarini aniqlashda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada hosilaning fizikadagi, iqtisodiy modellardagi qo‘llanilishiga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, differensial tenglamalarda yuqori tartibli hosilalarning ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Misollar orqali mavzuga oid nazariy bilimlar mustahkamlangan. Matematik model yaratishda yuqori tartibli hosilalar yordamida aniqlik darajasini oshirish mumkinligi ta’kidlangan. Mavzu talabalarga amaliy va nazariy bilimlarni uyg‘unlashtirish imkonini beradi. Maqola matematik tahlil bilan shug‘ullanuvchi talabalar va o‘qituvchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.