TALABALAR MOTIVATSIYASINI OSHIRISHDA O‘QITUVCHINING SHAXSIYATI VA ROLI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Talabalarning ta’lim jarayoniga bo‘lgan motivatsiyasi ularning o‘qishga qiziqishi, bilimlarni o‘zlashtirish darajasi va kelajakdagi muvaffaqiyatlariga bevosita ta’sir etadi. Bu maqolada talabalar motivatsiyasini oshirishda o‘qituvchining shaxsiyati va roli tahlil qilinadi. O‘qituvchining professional mahorati, axloqiyligi, kommunikativ ko‘nikmalari va innovatsion yondashuvi talabalarning motivatsiyasini kuchaytirishda muhim omillardan biridir. Maqola nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinib, o‘qituvchining rolidan foydalanish orqali talabalarni faollashtirish metodlari taklif etiladi.