BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI TARBIYALASHDA O‘YIN METODLARINING O‘RNI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini tarbiyalashda o‘yin metodlarining ahamiyati, ularning psixologik, pedagogik va ijtimoiy jihatlari tahlil qilinadi. O‘yinlar bolalarning bilim olish jarayonida qiziqishini oshirish, ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish va kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda o‘yin metodlarining samaradorligi, qo‘llash usullari va zamonaviy ta’limda ularning o‘rni haqida fikr yuritilgan.