MILLIY QADRIYATLARGA ASOSLANGAN TARBIYA: MUHIM YO‘NALISHLAR VA USULLAR - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Zamonaviy jamiyatda milliy qadriyatlarga asoslangan tarbiya ayniqsa dolzarb va muhim ahamiyatga ega. Bu maqolada milliy qadriyatlarning ta’rifi, ularning tarbiyaviy jarayondagi roli, asosiy yo‘nalishlari va usullari o‘rganilgan. Milliy qadriyatlarga tayanib tarbiyalash orqali yosh avlodni ma’naviy-ma’rifiy boyitish, ularda vatanparvarlik, insonparvarlik va boshqa axloqiy fazilatlarni shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Maqola nazariy va amaliy tadqiqotlar asosida yozilgan bo‘lib, unda zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda an’anaviy ta’lim usullarining integratsiyasi tavsiya etiladi.