BOLALAR PSIXOLOGIYASIDA IJTIMOIYLASHUVNING AHAMIYATI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bola rivojlanishining eng muhim jihatlaridan biri – ijtimoiy aloqalar orqali o’rganish va shaxsiylikni shakllantirishdir. Maqolada bolalar psixologiyasida ijtimoiylashuvning ahamiyati, uning rivojlanishdagi roli, ta’sir mezonlari va amaliy tadbiqlari tahlil qilingan. Oila ichidagi munosabatlar, do’stona aloqalar va jamoatchilikda faoliyat ko’rsatish kabi omillar bolaning emotsional, intellektual va ijtimoiy salohiyatini shakllantirishda muhim rol o’ynaydi. Tadqiqot natijalari asosida ijtimoiylashuv jarayonining samaradorligini oshirishga qaratilgan tavsiyalar berilgan.