SPORT O‘YINLARI ORQALI JAMOAVIYLIK VA LIDERLIK QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Ergashev Dilmurod Abduxalilovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sport o‘yinlarining ta’limiy va ijtimoiy tarbiyadagi o‘rni, ayniqsa o‘quvchilarda jamoada ishlash va liderlik ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Sport o‘yinlari orqali o‘quvchilarda o‘zaro hurmat, hamkorlik, mas’uliyat, tashabbuskorlik va boshqalarni ilhomlantira olish kabi muhim ijtimoiy-psixologik fazilatlar rivojlanadi. Maqolada bu jarayonlarning qanday shakllanishi, sport muhitining ta’lim bilan uyg‘unlashgan holda qanday ijobiy natijalarga olib kelishi misollar bilan tahlil qilinadi.