SHAXSIY CHEGARALARNI BELGILASH VA ULARNI HIMOYA QILISH PSIXOLOGIYASI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada shaxsiy chegaralarning psixologik ahamiyati, ularni belgilash va himoya qilish usullari yoritilgan. Shaxsiy chegaralar insonning ruhiy salomatligi, munosabatlari va oʻzini hurmat qilishi uchun muhim boʻlib, ularni toʻgʻri belgilash orqali stress, manipulyatsiya va hissiy charchoqdan saqlanish mumkin. Maqolada shaxsiy chegaralarni mustahkamlashning amaliy usullari hamda ularni himoya qilishda duch keladigan qiyinchiliklar tahlil qilinadi.