ISLOM DININING ZIYORAT MARKAZLARIDA "DESTINATSION MENEJMENT KONSEPSIYASIDAN FOYDALANISH - Malikova Gulshod Zavqiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada Islom dinining ziyorat markazlarida turizmni rivojlantirish uchun "destinatsion menejment" konsepsiyasidan foydalanishning ahamiyati va istiqbollari tahlil qilinadi. Ziyorat turizmi tashkilotchilari, mahalliy aholi, davlat idoralari va xalqaro hamkorlar uchun samarali strategiyalar ishlab chiqishga qaratilgan usullar koʻrib chiqiladi. Turizm infratuzilmasi, xizmatlar sifatini oshirish, madaniy merosni saqlash va iqtisodiy foyda oshirish kabi jihatlar tadqiq qilinadi.