BUXORO VILOYATI SUVLIKLARIDA TARQALGAN IKKI PALLALI MOLLYUSKALARNING AHAMIYATI - Shamsiyev Naim Amonovich; Shaxobova Mohichehra Laziz qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Buxoro viloyati suv havzalarida tarqalgan ikki pallali mollyuskalar (Bivalvia) turlari, ularning ekologik ahamiyati, iqtisodiy qiymati va atrof-muhitga taʼsiri tahlil qilinadi. Mollyuskalar suv ekotizimlarida filtrator sifatida suv tozalash, baliqlar va suv qushlari uchun ozuqa manbai boʻlishi, shuningdek, inson faoliyatida qoʻllanilishi jihatlari koʻrib chiqiladi. Maqolada Buxoro viloyati suvliklarida uchraydigan mollyuska turlari, ularning tarqalishi va ularni muhofaza qilish choralari haqida maʼlumotlar keltirilgan.