BUXORO VILOYATI SUVLIKLARIDA TARQALGAN IKKI PALLALI MOLLYUSKALARNING TAKSONOMIK TAHLILI - Shamsiyev Naim Amonovich; Shaxobova Mohichehra Laziz qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buxoro viloyati suv havzalarida tarqalgan ikki pallali mollyuskalar (Bivalvia) turlarining taksonomik tarkibi oʻrganilgan. Tadqiqotda turli suvli ekotizimlarda (daryolar, koʻllar, suv omborlari) uchraydigan mollyuskalarning sistematikasi, morfologik xususiyatlari va tarqalishi tahlil qilingan. Ishlatilgan metodlar orasida namunalar toʻplash, laboratoriya tahlillari va maʼlumotlarni statistik qayta ishlash usullari mavjud. Olingan natijalar mintaqa bioxilma-xilligini saqlash va monitoring qilish uchun asos boʻlishi mumkin.