SOHA MUTAXASSISLARI UCHUN INGLIZCHA-O‘ZBEKCHA TIBBIY LUG‘ATLAR YARATISHNING AHAMIYATI - Ibodova Mohinur Normengli qizi; Yusufova Malika Orif qizi; Nargiza Rizayeva Abramjon qizi; Sharopova Shaxlo Qiyom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inglizcha-o‘zbekcha tibbiy lug‘atlarning zamonaviy tibbiyotda tutgan o‘rni, mutaxassislar uchun ahamiyati va ularni ishlab chiqish jarayonidagi asosiy qiyinchiliklar ko‘rib chiqiladi. Tibbiy terminologiyani aniq tarjima qilish, xalqaro hamkorlikni oshirish va malakali tibbiy xodimlar tayyorlashda ikki tilli lug‘atlarning roli tahlil qilinadi.