ALBINIZM: TURLARI, BELGILARI VA DAVOLASH USULLARI - Soataliyeva Nozima Ahrorjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Albinizm – bu irsiy genetik kasallik bo‘lib, melanin pigmentining yetishmovchiligi yoki umuman yo‘qligi bilan tavsiflanadi. Maqolada albinizmning turlari, klinik belgilari va davolash usullari haqida batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, albinizm haqidagi eng mashhur miflar, tarixda albinizmga ega bo‘lgan buyuk shaxslar va ushbu kasallik bilan yashovchilarning ijtimoiy hayotdagi muammolari haqida ham so‘z boradi. Maqola ilmiy asosda, lekin umumiy o‘quvchi uchun tushunarli tarzda yozilgan.