XORIJIY TIL DARSLARIDA ÒYIN METODIDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI VA USULLARI - Berdiyeva Shahlo Bahodirjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Xorijiy til darslarida o‘yin metodidan foydalanish o‘quv jarayonini jonlantirish va talabalar motivatsiyasini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. O‘yinlar orqali o‘quvchilar tilni o‘rganish jarayonida faol ishtirok etadilar, bu esa ularning eslab qolish qobiliyatini yaxshilaydi va muloqot ko‘nikmalarini rivojlantiradi. O‘yin metodlari, masalan, rol o‘yinlari, simulyatsiyalar va interaktiv o‘yinlar, talabalarga tilni amaliyotda qo‘llash imkonini beradi, shuningdek, ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantiradi. O‘yin metodlarining ahamiyati shundaki, ular o‘quvchilarning psixologik jihatdan qulay muhitda o‘rganishlariga yordam beradi. Bu usullar orqali talabalar o‘zaro hamkorlikda ishlash, muammolarni hal qilish va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantiradilar. Shuningdek, o‘yinlar orqali til o‘rganish jarayoni qiziqarli va samarali bo‘ladi, bu esa o‘quvchilarning darslarga bo‘lgan qiziqishini oshiradi.