OʻZBEKISTON RESPUBLIKASINING DAVLAT SUVERENITETI, DEMOKRATIK VA QONUN USTUVORLIGI TAMOYILLARI. - Jabborov Jahongir Anvar o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasining davlat suvereniteti, demokratik tamoyillar va qonun ustuvorligi masalalari tahlil qilinadi. Mustaqillikdan keyingi davrda mamlakatda amalga oshirilayotgan islohotlar, konstitutsiyaviy asoslar, shuningdek, jamiyatning demokratlashtirilishi va huquqiy davlat qurilishidagi yutuqlar koʻrib chiqiladi. Maqolada Oʻzbekistonning zamonaviy siyosiy tizimi, fuqarolik jamiyati institutlari va xalqaro hamjamiyatdagi oʻrni haqida soʻz yuritiladi.