OʻZBEKISTONDA TARIXIY MADANIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISH. - Bozorov Jamshid Norboy o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekiston o‘zining boy tarixiy-madaniy merosi, me’moriy yodgorliklari va noyob madaniy an’analari bilan ajralib turadi. Ushbu maqolada mamlakatda tarixiy-madaniy turizmni rivojlantirishning ahamiyati, mavjud imkoniyatlar, dolzarb muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, mahalliy aholi ishtirokini kuchaytirish, ekologik barqarorlikni ta’minlash, xizmatlar sifati va xorijiy hamkorlikni rivojlantirish orqali soha salohiyatini oshirish masalalari yoritilgan.