QURILISH SOHASIDA MATERIALLAR ISHLAB CHIQARUVCHI KORXONALAR FAOLIYATNI RAQAMLASHTIRISH YO‘NALISHLARI - ABDULLAYEV ASLIDDIN NABI O‘G‘LI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada qurilish sohasida materiallar ishlab chiqaruvchi korxonalar faoliyatini raqamlashtirish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarning joriy etilishi ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, resurslardan oqilona foydalanish, mahsulot sifati va nazoratini yaxshilashga xizmat qilmoqda. Shuningdek, raqamli yechimlar yordamida logistika, zahira boshqaruvi, avtomatlashtirilgan monitoring tizimlari va ma’lumotlarni tahlil qilish kabi jarayonlarni optimallashtirish imkoniyati ochiladi. Maqolada ilg‘or xorijiy tajribalar, mahalliy amaliyotlar va raqamlashtirishning iqtisodiy hamda texnik afzalliklari yoritib berilgan.