KUTUBXONA – BOLALIK ORZULARINING UYI - Nozimaxon Xoshimova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalik davridagi kitobxonlik madaniyati, ayniqsa kutubxonalarning bola tarbiyasidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, ota-ona va ustozlarning bolaga kitobni sevdirishdagi roli, zamonaviy kutubxonalar imkoniyatlari va ularning tarbiyaviy ahamiyati haqida fikr yuritiladi. Maqola bolalarni orzular sari yetaklaydigan kutubxona muhitining beqiyos ahamiyatini ko‘rsatib beradi.