MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI AQLIY VA AXLOQIY TARBIYASI. - Boymatova Anorxol Gulmurodovna; Matyakubova Salomat Tursunboevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarni aqliy va axloqiy tarbiyasi bugungi kunda har bir jamiyat uchun muhim masala hisoblanadi. Ushbu davr bolalarning shaxsiyati, fikrlash qobiliyatlari, axloqiy qadriyatlari va ijtimoiy ko’nikmalarini shakllantirishda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Maktabgacha yoshdagi bolalar o’z atrofidagi dunyoni o’rganish, yangi bilimlar olish va o’z his-tuyg’ularini anglash jarayonida juda faol bo’lishadi. Shuning uchun, bu davrda to’g’ri tarbiya berish, ularga kerakli bilim va ko’nikmalarni o’rgatish juda muhimdir.