MASOFAVIY TA’LIM JARAYONIDA TALABALAR QIZIQISHLARINI OSHIRISH - Mutalibova Muqaddasxon Abdunabi qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada masofaviy ta’lim jarayonida talabalar bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Ta’limning an’anaviy shaklidan farqli ravishda, masofaviy ta’limda talabaning mustaqil o‘rganish ko‘nikmalari, motivatsiyasi va interaktiv vositalardan foydalanish darajasi katta ahamiyat kasb etadi. Shu bois, maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish, gamifikatsiya, vizual kontentlar, muammoli vaziyatlar asosidagi topshiriqlar va onlayn muloqotlar orqali talaba faolligini oshirish usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari masofaviy ta’lim samaradorligini oshirish va talabalarni faol o‘quv jarayoniga jalb qilishda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.