MAVZU: ZAMONAVIY TA’LIM TEXNOLOGIYALARINI QO’LLASHDA O’QITUVCHILARNING PEDAGOGIK MAHORATLARI - Abdunabiyeva Feruzaxon (Karimova)Anvarjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Zamonaviy ta’lim texnologiyalarining o’qituvchining pedagogik mahoratlari bilan uyg’unlashuvi haqida so’z yuritadi. Maqolada ta’lim jarayonida texnologiyalarning roli, o’qituvchidan talab qilinadigan pedagogik mahoratlar va ularni rivojlantirish usullari ko’rib chiqiladi. O’qituvchining texnologik savodxonligi, pedagogik yondashuvlarni yangilash, differensial ta’limni amalga oshirish va o’qitish metodlarini moslashtirish orqali ta’lim jarayonini yanada samarali va interaktiv tarzda tashkil etish mumkinligi ta’kidlanadi. Shuningdek, maqolada o’qituvchilarning pedagogik mahoratlarini doimiy ravishda rivojlantirish zarurligi hamda ta’lim texnologiyalaridan to’liq foydalanish uchun o’qituvchilarni yangi metodlar va vositalar bilan tanishtirish kerakligi ko’rsatilgan. Maqola, zamonaviy ta’limda pedagogik mahoratlar va texnologiyalar o’rtasidagi integratsiyani kuchaytirish muhimligini ta’kidlaydi.