ODAMDA XROMOSOMANING SONI VA STURUKTURASINING O’ZGARISHI TUFAYLI YUZAGA CHIQADIGAN ANOMALIYALAR - Matkarimova Gulnaz Maqsudjonovna; Saidirasulov Diyorbek Abduvali o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xromosoma va uning vazifalari, odamdagi xromosomalar soni va ularning sturukturasida sodir bo’ladigan o’zgarishlar natijasida kelib chiqadigan anomaliyalar. Xromosomalarning soni o’zgarishi tufayli kelib chiqadigan daun sindromi, edvards sindromi, klaynfelter sindromiva shershevskiy-terner anomaliyalari qanday kelib chiqishi va qanday belgilarni namoyon qilishi keltirib ko’rsatilgan