AVIATSIYA SOHASIDA KIMYO FANINING O’RNI: PARVOZLAR SAMARADORLIGI VA XAVFSIZLIGINING KIMYOVIY ASOSLARI - Sabirova Diloram Kabulovna; Ergasheva Xikoyat Turabovna; Mansurov Valililloh (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada aviatsiya sohasida kimyo fanining tutgan o‘rni, ayniqsa parvozlar samaradorligi va xavfsizligini ta’minlashdagi kimyoviy jarayonlar yoritiladi. Aviatsion yoqilg‘i turlari, ularning yonish xususiyatlari, materiallarning korroziyaga chidamliligi, atmosfera sharoitlarida yuz beradigan kimyoviy reaksiyalar hamda aviatsion texnikada qo‘llaniladigan yangi kimyoviy texnologiyalar tahlil qilinadi. Shuningdek, ekologik xavfsizlik va yoqilg‘ilarning atrof-muhitga ta’sirini kamaytirishga qaratilgan zamonaviy kimyoviy yechimlar ham ko‘rib chiqiladi.