NORMUROD NORQOBILOV QISSALARIDA NABOTOT OLAMI TALQINI. - Toshpoʻlatov Akramjon Haydarovich; Usmonova Fayzixon Odiljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o’zbek adabiyotining atoqli yozuvchisi Normurod Norqobilov qissalarida nabotot olami tasviri va uning badiiy talqini tahlil etiladi. Yozuvchi qissalarida inson va tabiat hamda hayvonot olamining dialektik aloqadorligi, inson va tabiat uyg’unligi tasvirlangan. Adib asarlarida tabiat tasviri nafaqat voqealar rivojini bezab turuvchi fon, balki qahramonlarning ichki dunyosini ochib beruvchi muhim vosita sifatida namoyon bo’ladi. Maqolada yozuvchining qissalaridagi o’simliklar olami tasvirining funksional vazifalari, ularning obraz yaratishdagi o’rni va ramziy ma’nosi tadqiq etiladi. Shuningdek, tabiat unsurlarining inson hayoti va taqdiriga bog’lanishi, yozuvchi uslubidagi o’ziga xos xususiyatlar yoritiladi.