ДОРИ-ДАРМОНГА БОҒЛИҚ ВА ЧИДАМЛИ ЭПИЛЕПТИК (ФАРМАКОРЕЗИСТЕНТ) ХУРУЖЛАР БИЛАН ХАСТАЛАНГАН БЕМОРЛАРНИНГ АЙРИМ БИОКИМЁВИЙ ХУСУСИЯТЛАРИНИ ЎРГАНИШ - Ёдгоров Жасурбек Жўраевич (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация Ушбу мақолада эпилепсиянинг дори-дармонга чидамли (фармакорезистент) тури билан хасталанган беморларда биокимёвий ўзгаришларни ўрганишга бағишланган илмий тадқиқот натижалари тақдим этилади. Асосий эътибор антиоксидант тизими, нейротрансмиттерлар мувозанати ва қон суюқлигидаги айрим биомаркерларни таҳлил қилишга қаратилди. Ушбу тадқиқот фармакорезистент эпилепсиянинг патогенезини яхшироқ англаш ва янги даволаш ёндашувларини ишлаб чиқишда муҳим аҳамият касб этади.