NOTINCH OILA VA UNDA VOYAGA YETAYOTGAN O‘SMIR QIZLARNING RUHIYATINI OʻRGANISH - Raximova Gulbahor Namozboyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqola hozirgi kunda mamlakatimizda amalga oshirilayotgan ijtimoiy islohotlarda jamiyatimizni rivojlantirish, bunda erkaklar bilan bir qatorda qiz va ayollarimizning faol siyosiy va ijtimoiy pozitsiyasini ta’minlash, shuningdek, jamiyatning asosiy bo‘g‘ini hisoblangan oilalarni mustahkamlashga qaratilmoqda. Mazkur jarayonda qizlarni turmushga, oilaga, jamiyatga maqsadli tayyorlash, ularning ijtimoiylashuvini natijador qilish masalalari alohida dolzarblik kasb etmoqda. Xususan, oilada farzand tarbiyasining asosiy mas’uliyati onalarning zimmasidadir. Binobarin, jamiyatdagi ma’naviy sog‘lomlik bo‘lg‘usi onalar, jumladan, qizlarning tarbiyasiga bevosita bog‘liq bo‘ladi.