SIYOSIY MAFKURALAR MADANIY ANTROPOLOGIYA FENOMENI SIFATIDA - Komilova Orzigul (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada siyosiy mafkura tushunchasi madaniy antropologiya nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Siyosiy mafkuralar jamiyatdagi ijtimoiy guruhlar, qadriyatlar, an’analar va e’tiqodlar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ular shaxs va jamiyat tafakkurining shakllanishida muhim ro‘l o‘ynaydi. Maqolada mafkuralarning kelib chiqishi, ularning madaniy kontekstdagi ahamiyati hamda zamonaviy global jarayonlarga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, siyosiy mafkuralarning antropologik yondashuv orqali tahlil qilinishi ular ortidagi ijtimoiy va madaniy omillarni chuqur anglashga imkon berishi ta’kidlanadi.